De perstekst over ons logo

De Perstekst over ons logo kan je hier downloaden: Perstekst Logo Voorstelling

Het verhaal van de mannen van '67

De Stichtingsvergadering

Op vrijdagavond 17 maart 2006 werd de vriendenkring, de Mannen van '67, boven de doopvont gehouden. Dertig enthousiastelingen zijn toen naar de raadskelders van het stadhuis van Leuven getrokken om er de stichtingsvergadering van het 129ste jaartal van het Verbond der Jaartallen bij te wonen. Twee weken later, op vrijdag 31 maart, startten we dan officieel met onze eerste ledenvergadering in Café Sport op het Martelarenplein te Leuven. Ter plekke werd ook meteen besloten deze locatie te kiezen voor onze maandelijkse ledenvergaderingen.

Onze peters, de Mannen van '57, lieten ons niet aan ons lot over. Zij waren de eerste vergaderingen steeds met een delegatie aanwezig om ons te laten delen in hun ervaring en ons bij te staan met goede raad. De kersverse Mannen van '67 moesten elkaar immers nog leren kennen terwijl er al vrij snel een logo bedacht, een kostuum gekozen en een vlag besteld moesten worden.

Voor het kostuum werd gekozen voor een klassieke snit, zwart met een fijn krijtstreepje, een ecru hemd en een roestkleurige das.

Het Logo

De Stunt

Hoewel het officieel niet als stunt aanvaard werd, kwamen we al vrij snel in het nieuws met een ludieke actie tijdens de persvoorstelling van de Mannen van ‘56. Bij wijze van grap werd de vlag van onze vrienden van '66 eventjes 'verloren' gelegd. De bedoeling was om, volgens de traditie, deze terug te geven in ruil voor een vat bier of iets dergelijks. De Mannen van '66 hadden het echter niet zo begrepen en na een persoonlijke interventie van hun voorzitter werd dan maar wijselijk besloten de vlag zonder tegenprestatie terug te geven aan de eigenaars. De commotie die ontstaan was rond onze actie leverde wel voldoende stof op voor een kort artikeltje in 'Het Laatste Nieuws' van 19 augustus 2006.

Al tijdens ons oprichtingsjaar kregen we de kans een centje bij te verdienen door te helpen bij één van de jaarlijkse activiteiten van onze peters van ‘57. Al verschillende jaren baatten zij de centrale feesttent uit tijdens de Kesselse Feesten in Kessel-Lo. Het was hard werken en een leerrijke ervaring die ons de daaropvolgende jaren goed van pas zou komen wanneer we deze activiteit van hen zouden overnemen. Hopelijk kunnen ook wij dit als erfenis aan onze toekomstige petekinderen, de Mannen van' 77, nalaten.

De Kesselse Feesten

Guido Gezel

Halfweg 2008 ging de vereniging even door een moeilijke periode toen op relatief korte termijn, en ieder om zijn eigen redenen, verschillende leden besloten hun medewerking stop te zetten. Daar was ook een deel van het bestuur bij zodat vrij vlug een nieuwe voorzitter en secretaris diende gevonden te worden. Gelukkig konden deze leemtes snel opgevuld worden en beschikten we daarna over een enthousiaste kern van leden die zich allemaal voor 100% wilden inzetten voor onze vereniging. Maar zelfs daarna zijn we jammer genoeg niet van tegenslag gespaard gebleven. Eén van onze leden van het eerste uur werd ons veel te vroeg ontnomen in 2012. We zullen onze Guido Gezel hard missen.

Om de vriendschapsbanden te helpen aanspannen worden ook buiten de maandelijkse vergaderingen geregeld leuke activiteiten georganiseerd. Langs de revue zijn al gepasseerd: bowling, petanque, het oude volksspel 'struiven', de Noormannentocht (afvaart, met kano, van de Dijle). Met hetzelfde idee organiseren we ook iedere jaar een "bezinningsweekend" waarbij we ergens in België, of een buurland, een huisje of appartement huren en de buurt gaan verkennen. Uiteraard is dit steeds een gezonde combinatie van cultuur opsnuiven en plezier maken.

Het Bezinningsweekend

deis es gieën vraa van '67

Omdat we bij iedere activiteit steeds op de bereidwillige medewerking van onze echtgenotes kunnen rekenen hebben we ook aan hen gedacht toen we onze T-shirts met logo ontwierpen. Op hun versie is onze lijfspreuk: "deis es gieën 67" wel vervangen door "deis es gieën vraa van '67".

In 2010 besloten we een pin te creëren en deze cadeau te doen aan alle leden van blok 7. Het is een miniatuurweergave geworden van ons logo met dezelfde kleurencombinatie. (Witte achtergrond met zwart/rode opdruk)

De Pin

De pasta Fiësta

In het begin was onze eerder vermelde deelname aan de Kesselse Feesten de enige activiteit dat geld in het laadje bracht. We vonden echter al snel dat er nog voldoende ruimte was voor een extra activiteit en daarom werd in 2009 onze "Pasta Fiësta" in het leven geroepen, een eendaagse activiteit dat jaarlijks in februari of maart plaats vindt.

Geheel volgens de traditie zijn er dan nog twee vaste afspraken kort na elkaar. Ieder jaar in november houden we een banket waar we naast onze partners ook nog onze grootpeter Jean Minnoye van de Mannen van ’47 en enkele sympathisanten op uitnodigen. Een tweede telkens terugkerende activiteit is de nieuwjaarsreceptie die voor het gehele Blok 7 georganiseerd wordt en waar we altijd een grote opkomst mogen verwelkomen.

Het Banket

De Mannen

Sinds onze oprichting, nu 10 jaar geleden, zijn we gegroeid van een groep mannen die elkaar niet of nauwelijks kenden naar een hechte groep vrienden die samen een onvergetelijke reis willen maken van de weg naar onze 50ste verjaardag toe. Een moment waarop we eindelijk te weten zullen komen waar Abraham zijn mosterd vandaan haalt. En we zijn ervan overtuigd dat wij ook daarna nog vrienden zullen blijven. We zouden graag, zoals onze “betovergrootpeters” van 1927, binnen 40 jaar nog altijd deel uitmaken van het jaartallenleven en meestappen in de Jaartallenoptocht.